Diplomerad frisör, 1 900 poäng

Utbildningen Diplomerad frisör lär eleven hela frisöryrket men ger också extra bredd för att passa den som planerar att bli egenföretagare i framtiden med egen salong eller hyrstol.

Utbildningen ger gedigna kunskaper och mängder av praktisk träning för att göra eleven trygg och redo för sin nya yrkesroll. Efter avslutad utbildning kan eleven titulera sig Diplomerad Frisör.

Utöver självklara delar av frisöryrket som klippteknik, färgförändrande behandlingar och permanent ingår också yrkesnära ämnen som hårförlängning, baskunskaper inom skäggklippning, kundservice och mycket annat. Dessutom ett omfattande inslag om entreprenörskap och företagande särskilt anpassat för frisöryrket, samt ett gymnasiearbete så eleven har möjlighet att få en gymnasieexamen.

Elev kan om så önskas tillgodoräkna sig utbildningen på sin väg mot gesällbrev. Alternativet Frisöraspirant, 1 500 poäng är en mer grundläggande frisörutbildning och bra val för elev som planerar att arbeta som anställd frisör och kanske inleda karriären med en lärlingstid på salong.

En fördjupad beskrivning av kursinnehåll, alternativ för undervisningsformer och studietempo, datum för kursstarter och annat finns på utbildningspresentationen.


Hantverk – inriktning Frisör, 1 900 poäng

Sammanhållen yrkesutbildning med målet att göra eleven redo att arbeta och försörja sig i frisöryrket som anställd eller egenföretagare. Går att läsa på plats i Malmö samt på distans med inslag av obligatoriska träffar i Malmö. Erbjuds i plustempo på ca 30 poäng per vecka. Obs! Tillgänglig endast via Karlshamns kommun.

Kurskod, kursnamn och poäng
HAVHAV0 – Hantverk introduktion, 200 poäng
ENTENR0 – Entreprenörskap, 100 poäng
FÖRENT0 – Entreprenörskap och företagande, 100 poäng
HVKTRA0 – Hantverkskunskap, Tradition och utveckling, 100 poäng
HAVFRI01 – Frisör 1, 200 poäng
HAVFRI02 – Frisör 2, 200 poäng
HVKMAE0 – Hantverkskunskap, material och miljö, 100 poäng
HAVFRI03 – Frisör 3, 200 poäng
HAVFRI04 – Frisör 4, 200 poäng
HAVFRI04S – Frisör 4 specialisering, 50 poäng
HAVFRI05 – Frisör 5, 200 poäng
HAVFRI05S – Frisör 5 specialisering, 50 poäng
HAVFRI06a – Frisör 6a, 100 poäng
KVARHV – Komvuxarbete, 100 poäng