Makeupartist – Beauty, 400 poäng

Två enstaka kurser som tillsammans ger eleven gedigna kunskaper inom skönhetsmakeup och lägger grunden till en karriär som makeupartist med skönhetsinriktning.

Utbildningen för elev som vill erbjuda professionella makeuptjänster för fest- och vardag, arbeta som skönhetskonsult på parfymeri men även grundläggande makeuptjänster för foto och modevisningar.

Efter avslutad utbildning kan eleven titulera sig Diplomerad Makeupartist – Beauty. Alla redskap och förbrukningsprodukter för utbildningen ingår, i vissa fall i form av låneutrustning.

En fördjupad beskrivning av kursinnehåll, undervisningsformer, alternativ för studietempo, datum för kursstarter och annat finns i utbildningspresentationen.


Makeupartist – Beauty, 400 poäng

Två enstaka kurser som tillsammans gör eleven till makeupartist med gedigna kunskaper inom klassisk skönhetsmakeup. Är på heldistans och går att läsa i olika studietempo. Varje enstaka kurs bygger på förkunskaper motsvarande närmast föregående.

Kurskod, kursnamn och poäng
HAVHAV0 – Hantverk introduktion, 200 poäng
HAVHNT01 – Hantverksteknik 1, 200 poäng
Förslag på kombination av två enstaka kurser som kan läsas fritt var för sig. Kan placeras på annan nivå om elev redan läst visst kurssteg eller vill gå flera hantverksinriktningar efter varandra.