Diplomerad stylist, 1 900 poäng

Som Diplomerad stylist kan eleven erbjuda ett helhetsgrepp i skönhetsfrågor och arbeta som kvalificerad försäljare inom skönhets- och modebranschen men även personal shopper. 

Eleven får utmärkta kunskaper inom stylingtekniker för rörlig bild och stillbild inom såväl reklam som redaktionellt mode och TV. Eleven kan arbeta med ett helhetsgrepp på skönhetssalonger, modevisningar och annat. I programmet ingår utbildning i makeup, helhetsstyling, hårstyling, färg- och stilanalys, mode och trender, manikyr, form och färglära.

Utbildningen har ett tydligt inslag av entreprenörskap och företagande på schemat, vilket är särskilt anpassat för vald yrkesinriktning. Eleven gör också ett gymnasiearbete och kan därmed få en gymnasieexamen. Efter avslutad utbildning kan eleven titulera sig Diplomerad Stylist.

För en fördjupad beskrivning av kursinnehåll, undervisningsformer, studietempo, datum för kursstarter och annat, se presentation av ingående yrkesområden under våra utbildningar.


Hantverk – inriktning Diplomerad stylist, 1 900 poäng

Utbildningen kan läsas som en kombination av utbildning på heldistans, flex och plats i Malmö beroende på vilka ingående yrkesområden eleven väljer. Valet av delkurser och förläggning påverkar studietempot som dock alltid är minst heltidstempo. Tillgänglig endast via Karlshamns kommun.

Kurskod, kursnamn och poäng
HAVHAV0 – Hantverk introduktion, 200 poäng
ENTENR0 – Entreprenörskap, 100 poäng
FÖRENT0 – Entreprenörskap och företagande, 100 p
HVKTRA0 – Hantverkskunskap, Tradition och utveckling, 100 poäng
HAVHNT01 – Hantverksteknik 1, 200 poäng
HAVHNT02 – Hantverksteknik 2, 200 poäng
HVKMAE0 – Hantverkskunskap, Material och miljö, 100 p
HAVHNT03 – Hantverksteknik 3, 200 poäng
HAVHNT04 – Hantverksteknik 4, 200 poäng
HAVHNT04S– Hantverksteknik 4, specialisering, 50 poäng
HAVHNT05 – Hantverksteknik 5, 200 poäng
HAVHNT05S – Hantverksteknik 5, specialisering, 50 poäng
HAVHNT06a – Hantverksteknik 6a, 100 poäng
KVARHV – Komvuxarbete, 100 poäng