Nagelterapeut, 400 poäng

Två enstaka kurser som tillsammans ger eleven en gedigen utbildning och gör denne yrkesklar nagelterapeut inom geléteknik, den ledande tekniken för att bygga och försköna naglar. 

Eleven görs redo att arbeta som nagelterapeut och manikyrist på skönhetssalonger och frisörsalonger, eller som komplement till ett existerande yrke inom skönhetsbranschen. I utbildning ingår även säkerhetsutbildning med kursintyg enligt Arbetsmiljöverkets krav för yrkesmässig hantering av härdplaster.

Efter avslutad utbildning kan eleven titulera sig Diplomerad Nagelterapeut. Alla redskap och förbrukningsprodukter ingår, i vissa fall i form av låneutrustning.

En fördjupad beskrivning av kursinnehåll, undervisningsformer, alternativ för studietempo, datum för kursstarter och annat finns i utbildningspresentationen.


Nagelterapeut, 400 poäng

Två enstaka kurser som tillsammans gör eleven redo att arbeta som nagelterapeut. Är på heldistans och går att att läsa i olika studietempo. Varje enstaka kurs bygger på förkunskaper motsvarande närmast föregående.

Kurskod, kursnamn och poäng
HAVHAV0 – Hantverk introduktion, 200 poäng
HAVHNT01 – Hantverksteknik 1, 200 poäng
Förslag på kombination av två enstaka kurser som kan läsas fritt var för sig. Kan placeras på annan nivå om elev redan läst visst kurssteg eller vill gå flera hantverksinriktningar efter varandra.