Hårstylist, 400 poäng

Två enstaka kurser som tillsammans ger eleven breda baskunskaper inom hårstyling, en av de mest kreativa delarna av frisöryrket.

En stimulerande utbildning som lär eleven forma hår professionellt med hjälp av spolar, värmeverktyg och olika dekorationer. Eleven lär sig de grundläggande stilar, tekniker och variationer som utgör basen för all hårstyling – förenklat uttryckt den del av frisöryrket som inte kräver sax eller kemiska produkter.

Efter avslutad utbildning kan eleven titulera sig Diplomerad Hårstylist. Utbildningen är på distans och alla redskap och förbrukningsprodukter ingår, i vissa fall i form av låneutrustning.

En fördjupad beskrivning av kursinnehåll, undervisningsform och alternativen för studietempo, datum för kursstarter och annat finns på utbildningspresentationen.


Hårstyling – Hårstylist, 400 poäng

Två enstaka kurser som tillsammans ger breda baskunskaper inom en av de mest kreativa delarna av frisöryrket. Är på heldistans och går att läsa i olika studietempo. Varje enstaka kurs bygger på förkunskaper motsvarande närmast föregående.

Kurskod, kursnamn och poäng
HAVHAV0 – Hantverk introduktion, 200 poäng
HAVHNT01 – Hantverksteknik 1, 200 poäng
Förslag på kombination av två enstaka kurser som kan läsas fritt var för sig. Kan placeras på annan nivå om elev redan läst visst kurssteg eller vill gå flera hantverksinriktningar efter varandra.