Ansök om kommunal vuxenutbildning med CSN

Du kan gå våra utbildningar som komvuxutbildning, utan kostnad och med CSN.

  • Du kan ansöka om komvux var du än bor i landet
  • Välj själv om du ska studera på distans, flex eller på plats i Malmö
  • Kommunal vuxenutbildning ger dig rätt att söka CSN
  • Våra utbildningar består enbart av yrkesämnen, alltså inga kärnämnen som t ex matte
  • Våra frisörutbildningar via komvux leder mot gesällbrev för dig som vill skaffa det
  • Använd gärna vår mall för komvuxansökan som gör allt mycket enklare

Gör ansökan nu!

Gå till Så gör du eller vår mall för komvuxansökan så hjälper vi dig göra en komvuxansökan. Det är din hemkommun som kan bevilja dig komvuxutbildning så det är till dem du ska lämna din ansökan. Vi på Leep kan inte handlägga ansökningar.

Viktigt – tänk på detta!

Om du väljer att använda ansökningsformuläret från Karlshamn eller webbformuläret på Kristianstads hemsida (funkar först efter 1 juni) påverkar valet av kommun vilka utbildningar du kan gå och vilket studietempo du kan välja. 

Kontakta en studievägledare

Du bör alltid kontakta en SYV i din hemkommun innan du ansöker, din kommun kan ha egna rutiner eller särskild blankett du ska använda dig av. Vår sida för studievägledare/SYV innehåller bra information även för dig som ska söka en utbildning.

Klicka för mer information

Förbered dig väl

Det är bra att vara förberedd inför en ansökan eller ett möte med din studievägledare/SYV, så läs igenom information om utbildningen du vill gå, ladda ner kursplan med gymnasiepoäng och annat du bör ta med dig. Fyller du i vår mall för komvuxansökan får du automatiskt med information om kursplan med kursbeteckningar och annat din studievägledare kommer vilja ha.

Ring eller mejla så hjälper vi till!

Ibland kan det kännas krångligt att göra en komvuxansökan (det är egentligen enklare än man kan tro) och då får du gärna kontakta oss.

Fick du avslag?

Kontakta oss om du fått avslag av din kommun. Du kan gå de utbildningar du vill ändå genom att bekosta dem på egen hand. Din rätt till csn försvinner men vi kan hjälpa dig med finansieringslösningar som gör det möjligt att hantera utbildningskostnaden.