Ansök om kommunal vuxenutbildning med CSN

Du kan gå alla våra skönhetsutbildningar som kommunal vuxenutbildning, kostnadsfritt och med CSN.

  • Du kan ansöka om komvux var du än bor i landet
  • Välj själv om du ska studera på distans, flex eller på plats i Malmö
  • Kommunal vuxenutbildning ger dig rätt att söka CSN
  • Våra utbildningar består enbart av yrkesämnen, alltså inga kärnämnen som t ex matte
  • Vår frisörutbildning via komvux leder mot gesällbrev för dig som vill skaffa det
  • Använd gärna Kristianstad kommuns ansökningsformulär, eller vår egen mall för komvuxansökan.

Gör ansökan nu!

Gå till Så gör du eller mall för komvuxansökan så hjälper vi dig att göra en komvuxansökan. Det är din hemkommun som kan bevilja dig komvuxutbildning så det är där du ska göra din ansökan. Vi på Leep kan inte påverka det beslutet.

Kontakta en studievägledare

Du bör alltid kontakta en studievägledare/SYV i din hemkommun innan du ansöker, din kommun kan ha egna rutiner eller särskild blankett du ska använda dig av.

Klicka för mer information

Vår sida för studievägledare/SYV innehåller bra information till din studievägledare, till exempelvis att Leep är utbildningsanordnare och att utbildningarna är tillgängliga för din hemkommun genom våra ramavtal med Kristianstad kommun och Karlshamns kommun.

Frisörutbildningen är i första hand tillgänglig via Kristianstads kommun. Alla övriga utbildningar i första hand tillgängliga genom Karlshamns kommun.

Förbered dig väl

Det är bra att vara förberedd inför en ansökan eller ett möte med din studievägledare/SYV, så läs igenom information om utbildningen du vill gå, ladda ner kursplan med gymnasiepoäng och annat du bör ta med dig. Fyller du i vår mall för komvuxansökan får du automatiskt med information om kursplan med kursbeteckningar och annat din studievägledare kommer vilja ha.

Ring eller mejla så hjälper vi till!

Ibland kan det verka krångligt att göra en komvuxansökan (men det är enklare än man kan tro) och du får gärna kontakta oss.

Fick du avslag?

Kontakta oss om du fått avslag av din kommun. Du kan gå de utbildningar du vill ändå genom att bekosta dem på egen hand. Din rätt till csn försvinner men vi kan hjälpa dig med finansieringslösningar som gör det möjligt att hantera utbildningskostnaden.