Kursplaner, koder & poäng

I menyn hittar du kursplaner med kursbeteckningar, kurskoder och poäng för de utbildningar som är tillgängliga som kommunal vuxenutbildning.

KOMVUXANSÖKAN

En närmare presentation av respektive utbildning med detaljerad beskrivning av kursinnehåll, utbildningsformer, alternativ för studietempo, datum för kursstarter och  annat finns under utbildningar.

Klicka på skrivarsymbolen om du vill hämta hem eller skriva ut en kursplan. Tveka inte att kontakta oss för mer information eller om du vill att vi förtydligar något.

Sammanhållna yrkespaket vs. enstaka kurser

Vuxna elever är en heterogen grupp med vitt skilda förutsättningar och mål och Skollagens utgångspunkt är att vuxnas utbildning ska vara anpassad till den enskilde elevens behov och förutsättningar, till exempel när det gäller en utbildnings omfattning och innehåll.

Vi erbjuder både sammanhållna utbildningar/yrkespaket till frisör samt stylist, men även enstaka delkurser som vi brutit ut ur den sammanhållna yrkesutbildningen stylist.

Sammanhållna utbildningar

Utbildningarna Diplomerad frisör 1900 poäng, Frisöraspirant 1 500 poäng, Diplomerad stylist 1 900 poäng samt Stylist 1 500 poäng är sammanhållna yrkesutbildningar/yrkespaket.

Enstaka kurser

Övriga utbildningar är enstaka kurser. I vissa fall en enda kurs, andra gånger i par med annan enstaka kurs för att erbjuda kunskaper inom en specifik nisch inom stylistyrket, exempelvis makeup, naglar, hårstyling eller fransar.