Distans, flex eller plats?

Nästan alla våra distansutbildningar är helt på distans, även introduktion och examen, och du behöver inte komma till skolan i Malmö någon enda gång.

 

GÖR KURSANMÄLAN HÄR | GÖR KOMVUXANSÖKAN

 

Det är naturligt att ha frågor om distansutbildning i hantverksyrken men svårt att på förhand besvara alla tänkbara frågor. Tveka inte att kontakta oss på telefon eller mejl så berättar vi gärna mer om just det du undrar över.

För många i Sverige är distansundervisning i hantverksyrken fortfarande nytt men vi har undervisat på distans sedan 2012 och har lång erfarenhet.

Att studera helt på distans

Du gör skolarbetet helt på distans och behöver inte komma till skolan i Malmö för varken uppstart eller examen. Vi skickar dig alla verktyg och produkter inför kursstart.

Du får support via skolans lärplattform som är ditt digitala klassrum där du har tillgång till undervisningsfilmer, övningsuppgifter och mycket annat. Du har regelbunden personlig kontakt med din lärare via lärplattformen, telefon eller Skype. En extra fördel med distans är att du har din lärares totala uppmärksamhet på just dig när du får återkoppling och hjälp.

Du behöver inte ens bo i Sverige utan kan plugga från var som helst där du har en bra internetuppkoppling. Du kan också studera och öva när du vill och äger verkligen din tid. Räkna med att distansstudier tar ungefär lika mycket tid som vanliga studier.

Några få undantag

Nästan alla utbildningar är på heldistans men några har obligatoriska träffar på skolan. I övrigt fungerar distansstudierna på samma sätt.

Fransutbildningar
Du har obligatorisk introduktionsdag och examen i Malmö. Liknande undantag gäller för klippkurs, färgkurs och elfil, se dessa kurssidor för detaljer.

Frisör på distans
Du läser på distans i normaltempo på tre teminer och kommer till skolan för obligatoriska träffar och workshops två gånger varje termin. Träffarna är normalt tre dagar långa med ca 12 veckor mellan varje träff. Alla redskap, utrustning och produkter du behöver skickar vi hem till dig efterhand som din utbildning skrider framåt.

Inte bara distansstudier

Klicka nedanför tabellen för information om undervisningsformerna flex och plats.

Utbildningsformer för alla utbildningar

UtbildningDistansFlexPlats
FrisörJa*Ja
HårstylistJa
Klippkurs basicJa*Ja
Färgkurs basicJa*Ja
NagelterapeutJaJa
ElfilsteknikJa*
Makeupartist – BeautyJaJa
Makeupartist – Fashion & BeautyJaJa
FransstylistJa*
VolymfransarJa*
HärdplastJa
* Kräver enstaka träffar på skolan.

Klicka för mer information

Flexutbildning

Ett mellanting mellan distans och vanlig klassrumsundervisning där du träffar lärare och klasskamrater en dag i veckan eller varannan vecka beroende på studietempo. Du genomför en väsentlig del av dina studier och träning hemifrån på samma sätt som distanselever. Du kan läsa till nagelterapeut och makeupartist som flex. Även flexelever har full tillgång till lärplattformen.

Platsutbildning

Du kan läsa till frisör som vanlig klassrumsutbildning på skolan i Malmö där vi har gott om lektionssalar och en skolsalong för praktisk träning. Även platselever har full tillgång till lärplattformen.