Heldistans, flex eller plats?

Distansutbildning på Leep ger dig lika goda kunskaper som traditionell undervisning. Vi är specialister på distansundervisning i skönhetshantverk och har utbildat på distans i tio år. Vissa utbildningar kan du även läsa som vanlig platsundervisning eller flex.

PRIVAT KURSANMÄLAN | KOMVUXANSÖKAN

Distansutbildning

Du behöver aldrig eller mycket sällan komma till skolan i Malmö.

Dina distansstudier är lärarledda och du får regelbunden, personlig återkoppling från din lärare som följer dig noga under hela utbildningen. Du får hjälp, inspiration, support, återkoppling och annat via lärplattformen som blir ditt digitala klassrum och innehåller undervisningsfilmer, övningsuppgifter och mycket annat från din lärare. Du har personlig kontakt med din lärare under hela studietiden via lärplattformen, telefon eller Skype alltefter behov.

Distansstudier har många fördelar. Du har din lärares totala uppmärksamhet på bara dig och ingen annan när du får återkoppling och hjälp. Du kan också studera och öva när du vill under veckan eller dygnet och äger verkligen din tid.

Tänk på att distansundervisning ofta kräver mer självdisciplin än klassrumsundervisning. Räkna med att dina studier tar ungefär lika mycket tid i anspråk som vanlig klassrumsundervisning skulle gjort.

Heldistans
Nästan alla våra utbildningar finns på heldistans för maximal frihet med undervisning helt utan fysiska träffar på skolan. Du behöver inte ens bo i Sverige utan kan lära dig ett yrke från var som helst där du har en bra internetuppkoppling och dit vi kan sända de produkter och verktyg som hör till.

Distans
Utbildning till frisör på distans kräver vanligtvis att du kommer till skolan för workshops med ca 10-12 veckors mellanrum men vi har ökat flexibiliteten och numera är det möjligt att läsa till frisör på heldistans, kontakta oss för villkor och detaljer. Även vissa kortare utbildningar inom hår kan kräva fysiska träffar på plats.

Flexutbildning

Ett mellanting mellan distans och vanlig klassrumsundervisning där du regelbundet träffar lärare och klasskamrater en gång varje eller varannan vecka. En väsentlig del av dina studier och träning sker fortfarande från hemorten på samma sätt som för distanselever.

Platsutbildning

Du kan läsa till frisör som vanlig klassrumsutbildning på skolan i Malmö där vi har övnings- och lektionssalar och en skolsalong för praktisk träning. Denna möjlighet finns även för vissa delkurser inom kategorin Hårutbildningar.

Alla utbildningsformer – en översikt

Observera skillnaden mellan Heldistans och Distans. Läs alltid på respektive utbildning för mer info.
UtbildningHeldistans*Distans**FlexPlats
Diplomerad frisör
Diplomerad barberare
Frisöraspirant
Hårstylist
Klippteknik bas
Färgteknik bas
Nagelterapeut
Akrylgelteknik
Elfilsteknik
Makeupartist – Beauty
Makeupartist – Fashion & Beauty
Fransstylist
Volymfransar
Härdplast
* Utbildning helt utan fysiska träffar. För frisörutbildning förenat med villkor
** Ingår obligatorisk fysisk träff eller träffar. Se utbildningen för detaljer.