Heldistans, distans, flex eller plats?

Våra distansutbildningar ger dig lika goda kunskaper som traditionell undervisning. Vi har många års erfarenhet av distansundervisning i skönhetshantverk och skapat lösningar så du kan läsa de flesta utbildningarna på heldistans.

PRIVAT KURSANMÄLAN | KOMVUXANSÖKAN

Här får du en översikt över olika utbildningsformer. Titta också på varje utbildnings sida för mer info. Har du frågor mejla eller ring vår utbildningsrådgivning.

Längst ner ser du de undervisningsformer du kan välja mellan. Du som pluggar genom komvux har precis samma valfrihet.

Du har full tillgång till vår digitala lärplattform även om du läser på plats. Läser du på distans skickar vi verktyg och produkter hem till dig inför kursstart.

Distansutbildning

Du behöver aldrig eller mycket sällan komma till skolan i Malmö.

Dina distansstudier är lärarledda och du får regelbunden, personlig återkoppling från din lärare som följer dig noga under hela utbildningen. Du får hjälp, inspiration, support, återkoppling och annat via lärplattformen som blir ditt digitala klassrum och innehåller undervisningsfilmer, övningsuppgifter och mycket annat från din lärare. Du har personlig kontakt med din lärare under hela studietiden via lärplattformen, telefon eller Skype alltefter behov.

Distansstudier har många fördelar. Du får din lärares totala uppmärksamhet på just dig och ingen annan när du får återkoppling och hjälp. Du kan också studera och öva när du vill under veckan eller dygnet och äger verkligen din tid.

Samtidigt bör du tänka på att distansundervisning ofta kräver mer självdisciplin än klassrumsundervisning. Räkna med att dina studier tar ungefär lika mycket tid i anspråk som traditionella studier i klassrum skulle gjort.

Heldistans
Det vi kallar heldistans ger dig maximal studiefrihet med undervisning helt utan fysiska träffar på skolan. Du behöver inte ens bo i Sverige utan kan lära dig ett yrke från var som helst där du har en bra internetuppkoppling och dit vi kan sända de produkter och verktyg som ofta hör till.

Distans
Några av distansutbildningarna har en enda eller väldigt glest återkommande obligatoriska träffar på skolan och är därmed inte heldistans. Exempelvis Elfilskursen som kräver en dag på skolan och Frisör på distans där du kommer till skolan för workshops med ca 10-12 veckors mellanrum.

Flexutbildning

Ett mellanting mellan distans och vanlig klassrumsundervisning där du regelbundet träffar lärare och klasskamrater en gång varje eller varannan vecka. En väsentlig del av dina studier och träning sker fortfarande från hemorten på samma sätt som för distanselever.

Platsutbildning

Du kan läsa till frisör som vanlig klassrumsutbildning på skolan i Malmö där vi har övnings- och lektionssalar och en skolsalong för praktisk träning. Denna möjlighet finns även för vissa delkurser inom kategorin Hårutbildningar.

Alla utbildningsformer – en översikt

Observera skillnaden mellan Heldistans och Distans. Läs alltid på respektive utbildning för mer info.
UtbildningHeldistans*Distans**FlexPlats
Diplomerad frisör
Frisöraspirant
Hårstylist
Klippteknik bas
Färgteknik bas
Permanentteknik bas
Nagelterapeut
Elfilsteknik
Makeupartist – Beauty
Makeupartist – Fashion & Beauty
Fransstylist
Volymfransar
Härdplast
* Utbildning helt utan fysiska träffar.
** Ingår obligatorisk fysisk träff eller träffar. Se utbildningen för detaljer.