Distans, flex eller plats?

All vår distansutbildning är lärarledd och de flesta utbildningarna är helt på distans, alltså även introduktion och examen. Därför kan du utbilda dig från valfri plats i Sverige eller utomlands.

 

GÖR KURSANMÄLAN HÄR | GÖR KOMVUXANSÖKAN

 

Det är naturligt att ha frågor om vår distansutbildning men samtidigt svårt att på förhand besvara alla tänkbara funderingar. Nedan får du bra beskrivningar men tveka inte att ringa eller mejla vår utbildningsrådgivning så berättar vi gärna mer och förklarar det du vill veta.

Vi har undervisat i skönhetshantverk på distans sedan 2012 och har lång erfarenhet. I tabellen längst ner ser du vilka studieformer du kan välja för våra utbildningar.

Distansutbildning

Du gör skolarbetet helt på distans och kommer inte till skolan i Malmö för varken uppstart eller examen. Vi skickar dig alla verktyg och produkter inför kursstart.

Din distansutbildning är lärarledd med regelbunden personlig återkoppling från din lärare. Du får support via skolans lärplattform som är ditt digitala klassrum med tillgång till undervisningsfilmer, övningsuppgifter och mycket annat. Du har regelbunden personlig kontakt med din lärare via lärplattformen, telefon eller Skype. En extra fördel med distans är att du har din lärares totala uppmärksamhet på just dig när du får feedback/återkoppling och hjälp.

Du behöver inte ens bo i Sverige utan kan lära dig ett yrke från var som helst där du har en bra internetuppkoppling. Du kan också studera och öva när du vill och äger verkligen din tid. Räkna med att distansstudier tar dig ungefär lika mycket tid som vanliga studier.

Flexutbildning

Ett mellanting mellan distans och vanlig klassrumsundervisning där du träffar lärare och klasskamrater en dag i veckan eller varannan vecka beroende på studietempo. Du genomför fortfarande en väsentlig del av dina studier och träning hemifrån på samma sätt som distanselever som du kan läsa om ovan. Du har full tillgång till lärplattformen även som flexelev.

Platsutbildning

Du kan läsa till frisör som vanlig klassrumsutbildning på skolan i Malmö där vi har gott om lektionssalar och en skolsalong för praktisk träning. Även platselever har full tillgång till lärplattformen. Frisör är den enda av våra utbildningar du kan läsa helt och hållet på plats.

Några få undantag

Fransutbildningar
Du läser fransar på distans men har obligatorisk examensdag på plats i Malmö. Liknande undantag gäller för klippkurs, färgkurs och elfilsteknik. Du hittar närmare detaljer i beskrivningen av respektive utbildning.

Frisör på distans
Du läser på distans i normaltempo på tre teminer och kommer till skolan för obligatoriska träffar och workshops två gånger varje termin. Träffarna är normalt tre dagar långa med ca 12 veckor mellan varje träff. Alla redskap, utrustning och produkter du behöver skickar vi hem till dig efterhand som din utbildning skrider framåt.

Utbildningsformer för alla utbildningar

UtbildningDistansFlexPlats
FrisörJa*Ja
HårstylistJa
Klippkurs basicJa*Ja
Färgkurs basicJa*Ja
NagelterapeutJaJa
ElfilsteknikJa*
Makeupartist – BeautyJaJa
Makeupartist – Fashion & BeautyJaJa
FransstylistJa*
VolymfransarJa
HärdplastJa
* Har obligatorisk träff eller träffar på skolan. Se utbildningens sida för detaljer.