Praktikant till din salong

Våra frisörelever ska göra salongspraktik på en bra, riktig frisörsalong. Vad vore bättre än din?

När praktikperioden inleds har våra elever gått klart ungefär halva skoltiden och fått gedigen utbildning inom alla klassiska yrkesdiscipliner som klippning, uppsättningar och kemiska behandlingar. Eleverna har också hunnit praktisera en hel del i vår egen skolsalong innan det är dags för praktik hos dig.

Det som nu behöver fyllas på är rutin och erfarenheter för att få upp farten i klippningar och behandlingar. Eleverna ska som regel göra en praktikdag i veckan på salong och det öppnar upp en väldigt bra möjlighet för dig.

Vuxna elever som vet vad de vill

Alla våra elever är vuxna människor och har ofta jobbat i arbetslivet flera år innan de började sin utbildning på Leep | sköna kunskaper. Det betyder att du kan få en praktikant som är både vuxen, trevlig, kunnig och vet hur det går till på en arbetsplats. Inte minst är våra elever människor som i vuxen ålder gjort ett högst medvetet val att bli just frisör.

En frisörpraktikant från Leep | sköna kunskaper ger dig ett fantastiskt tillfälle att lära känna en framtida hyrstolsfrisör eller anställd i förväg samtidigt som du får praktisk hjälp på din salong.

Du väljer själv praktikant

Våra elever tilldelas inte tilldelas praktiksalonger med automatik utan du och praktikanten söker själv och gör egna val. Det ger er båda möjlighet att tacka ja eller nej i varje enskilt fall – och självklart rätt att avbryta praktiken när som helst under tiden.

Du har ingen kostnad men får värdefull hjälp

En praktikplats innebär inga kostnader för dig eller ersättningar till praktikanten. Våra elever omfattas av skolans elevförsäkring under tiden de praktiserar hos dig och eleven har med sig egna handverktyg av bra kvalitet.

Vill du ha mer information eller har några frågor är du välkommen att ringa oss på 073-156 96 00 eller skicka ett mejl till kontakt@leep.se så hör vi av oss och kan ofta ge förslag på tillgängliga praktikanter.