Stylist, 1 900 poäng

Efter avslutad utbildning till stylist kan eleven erbjuda ett helhetsgrepp i skönhetsfrågor och arbeta som kvalificerad försäljare inom skönhets- och modebranschen men även personal shopper. 

Eleven får utmärkta kunskaper inom stylingtekniker för rörlig bild och stillbild inom såväl reklam som redaktionellt mode och TV. Eleven kan arbeta med ett helhetsgrepp på skönhetssalonger, modevisningar och annat. I programmet ingår utbildning i makeup, helhetsstyling, hårstyling, färg- och stilanalys, mode och trender, manikyr, form och färglära. Utbildningen har ett tydligt inslag av entreprenörskap och företagande på schemat, vilket är särskilt anpassat för vald yrkesinriktning. 

Efter avslutad utbildning kan eleven titulera sig Diplomerad Stylist. För detaljerad beskrivning av kursinnehåll, studieformer, alternativ för tempo, kursstarter och annat, se presentation av ingående yrkesområden under våra utbildningar.


Hantverk – inriktning Frisör, 1 900 poäng

Utbildning med målet att göra eleven helt redo att arbeta och försörja sig i frisöryrket som anställd eller egenföretagare med hyrstol eller egen salong. Tillgänglig på plats i Malmö, på distans och som flex i kombination beroende på sammansättning av kurser. Går att läsa i traditionellt tempo och intensivtempo motsvarande 31 resp 48 poäng per vecka.
KommentarKursKurskod
Programgemensamma kurserHantverk – introduktion, 200 poängKurskod: HAVHAV0
Entreprenörskap, 100 poängKurskod: ENTENR0
Entreprenörskap och företagande, 100 p Kurskod: FÖRENT0
Hantverkskunskap, Tradition och utveckling, 100 poängKurskod: HVKTRA0
Programinriktning Frisör 1, 200 poäng Kurskod: HAVFRI01
Frisör 2, 200 poängKurskod: HAVFRI02
Hantverkskunskap, material och miljö, 100 poängKurskod: HVKMAE0
ProgramfördjupningFrisör 3, 200 poängKurskod: HAVFRI03
Frisör 4, 200 poäng Kurskod: HAVFRI04
Frisör 4 specialisering, 50 poäng Kurskod: HAVFRI04S
Frisör 5, 200 poängKurskod: HAVFRI05
Frisör 5 specialisering, 50 poäng Kurskod: HAVFRI05S
Frisör 6a, 100 poängKurskod: HAVFRI06a
YrkesprovGymnasiearbete, 100 poängKurskod: GYARHV