En tvåårig utbildning du också kan gå på ett år – eller fyra

Gå vår frisörutbildning i intensivtempo, traditionellt gymnasietempo eller på halvfart. Det finns alltid en studietakt som fungerar.

Välj själv studietempo

Vilken studietakt du än väljer får du samma utbildning – en gedigen och komplett frisörutbildning som gör dig redo att jobba i yrket direkt efter examen. Du kan byta studietempo under resans gång. Alternativen hittar du i tabellen.

För elever i lokal utbildning är de flesta skoldagar mellan 9-17 eller 9-18. Vid lägre tempo än intensiv är du fortfarande heldagar på skolan men färre dagar per vecka. Som distanselev ägnar du lika mycket tid åt dina studier men är mycket friare att göra uppgifter, prov och träning när det passar dig själv.

Intensivtempo

Rätt val för dig som vill skaffa en gedigen utbildning på kortast möjliga tid och är beredd på en ganska krävande skoltid. Du har begränsat med utrymme för arbete och tidsödande hobby under tiden du studerar. I gengäld använder du tiden maximalt och kommer att plugga med fullt fokus på dina studier.

Traditionellt gymnasietempo

Bra studietakt för dig som vill läsa i helt vanligt gymnasietempo. Du hinner med annat än bara studier och kan lättare lösa livspusslet med familj, privatliv och kanske deltidsjobb vid sidan om. Går du utbildningen som privatelev underlättar det ekonomiskt att kunna kombinera studier med arbete.

Halvfart

Lämpligt tempo för dig som inte vill eller kan plugga mer än en dag i veckan. Du vill kanske jobba samtidig eller prioritera ett krävande privatliv med mycket fritidsaktiviteter. Halvtid är också en bra lösning om du som privat elev vill sprida terminsavgiften över en längre period och förverkliga din dröm även utan kreditlösning.

Översikt studietempo frisör

StudietempoIntensivTraditionellHalvfart
Dagar/vecka52-31
Tim/vecka35-4016-208-10
År, ca124
Lokal
Distans
CSN*FulltFulltHalvt
*Gäller dig som går utbildningen som kommunal vuxenutbildning.