Varför ska du välja Leep?

När du börjar arbeta som frisör kommer du märka att det enda som räknas är vad du faktiskt kan när du tar examen, inte sådant som hur lång eller kort tid det tog att nå dit.

Det finns frisörskolor som marknadsför sig med både längre och kortare utbildningstid än vår och varje skolas egen syn på utbildning är såklart alltid ”den enda rätta”.

Vi är alla privata utbildningsföretag med ganska olika sätt att paketera och se på utbildning. Det finns också skolor som räknar in en trainee/gesälltid på ett par år som en del i sin utbildning som de bakar ihop med den ganska korta utbildningsdel du betalar för. Då upplevs det som långt och blir dessutom ”billigt per termin”.

Det är inte sommarloven som gör dig skicklig

Vi fungerar som en vanlig arbetsplats, inte som en skola, och har terminstid nästan året om. Enda uppehållen är fyra veckor på sommaren och två över jul och nyår. Det gör att vi oavsett studietempo kan korta ner avståndet från skolstart till examen utan att du förlorar annat än en del ledighet.

Vilket studietempo du än väljer får du sammanlagt ca 1 500 timmars undervisning. Jämför det med de ca 1 000 timmar undervisning i frisörämnen och praktisk träning du skulle fått under tre hela skolår på ungdomsgymnasiets hantverksprogram. Detsamma gäller om du väljer distansstudier.

Vill du bli redo för yrket har vi samma mål

Många av våra elever är vuxna karriärbytare som uppskattar att vår utbildning gör dem redo för frisöryrket och det är det önskemålet vi tillgodoser. Vi ger dig mer än tillräckligt med utbildning och praktisk träning för att du ska klara dig på egen hand direkt efter examen.

Vi vill alltid göra det som är bäst för dina möjligheter att bli duktig frisör och det löser vi med en beprövad och väl genomarbetad kursplan, många och duktiga lärare och genomtänkt pedagogik. Det finns tusen saker att berätta och vi rekommenderar dig att surfa runt på våra frisörsidor och bekanta dig med oss och hur vi jobbar.

Utforska gärna alternativen

Det är bra att det finns olika skolor, utbildningsfilosofier och studietempo för alla söker inte samma sak. Ett sätt är att boka studiebesök hos både oss och våra konkurrenter så kan du själv höra vad eleverna tycker, träffa dina blivande lärare och känna efter vilken skola som passar bäst och inger mest förtroende.

Tänk också på att när du pratar med oss och våra konkurrenter kommer var och en att erbjuda sin egen bild av den ”rätta” vägen till yrket och vilka möjligheter och svårigheter som väntar på dig inom världens antagligen roligaste yrke. Det är du själv som måste bestämma dig för vilken väg som tilltalar dig mest.

Väljer du Leep | sköna kunskaper blir vi glada för då gillar du den filosofi vi själv tror på. Väljer du någon annan skola blir vi också glada för din skull att du hittat det du sökte. Vill du jämföra oss med andra utbildningar kan du börja här