Kan jag verkligen bli frisör på distans?

Ja, absolut.

Vi är antagligen ensamma i Sverige om att erbjuda distansutbildning inom frisör, naglar, fransar, makeup och hårstyling.

På nätet går det att hitta tvärsäkra påståenden om att distansutbildning i ett hantverksyrke är fullständigt omöjligt. Ändå är det en del av vår och våra elevers vardag sedan flera år. Liksom för de kommuner vi utbildar åt inom skönhetshantverk på distans.

Ingenting är omöjligt

Vi har utbildat till frisör på distans sedan 2012 och en växande andel av våra elever väljer denna utbildningsform. Våra elever är väldigt nöjda och vi ser att de lär sig lika mycket som våra lokala elever. Vi har yrkesutbildningar på distans sedan flera år också inom makeup, naglar, fransar och hårstyling.

Samma kunskaper, andra metoder

Kunskapsmål, kurser och annat är samma som för den lokala utbildningen men våra arbetsmetoder är helt annorlunda och vi använder moderna pedagogiska arbetssätt och webbaserade lösningar för en stor del av skolarbetet. Bland annat har vi en egen filmstudio där vi producerar undervisningsfilmer och en logistikfunktion som ser till att våra distanselever har rätt produkter och utrustning i tid inför varje övning.

Som distanselev hos oss får du alltså samma undervisning och träning som våra lokala elever, men med hjälp av andra undervisningsmetoder. Läs gärna mer om våra olika distansutbildningar