Frisörutbildning byggd på lång erfarenhet

Vi erbjuder en frisörutbildning för dig som värdesätter en gedigen och väl beprövad yrkesutbildning som ger konkreta kunskaper och mycket träning. 

Är du beredd att kasta dig in i en lustfylld och stimulerande skoltid har du kommit rätt. Du kommer bli fullmatad med tekniska övningar, yrkesknep, mängdträning, kreativa utmaningar och mycket annat som gör livet roligt och dig till en imponerande duktig frisör.

Vi gör dig helt redo att jobba i världens antagligen roligaste yrke utbildningen tar avstamp i teknik, trender och kreativitet för att göra dig till en skicklig hantverkare. Vilken studieform eller studietakt du än väljer får du samma kunskaper.

Leder till gesällbrev

Du som går vår frisörutbildning via komvux kan tillgodoräkna dig studierna på samma sätt som för en vanlig gymnasieutbildning om du vill skaffa gesällbrev. Vår frisörutbildning blir alltså första steget mot ett gesällbrev om det är viktigt för dig. Du som vill arbeta som anställd frisör kan ha glädje av ett gesällbrev – men om dina planer är att arbeta som egenföretagare eller hyra stol är ett gesällbrev i stort sett utan betydelse.

Välj själv studietempo

Du kan gå vår frisörutbildning i intensivtempo och läsa motsvarande fyra gymnasieterminer på mindre än ett år. Eller välj samma utbildning i ett lugnare studietempo som låter dig hinna med jobb, familj och privatliv medan du pluggar.

  • Intensivtempo (35-40 timmar per vecka i 40 veckor)
  • Traditionell gymnasietempo (16-20 timmar per vecka i 75 veckor)

Du kan också bli frisör på distans

Sedan hösten 2012 kan du läsa vår frisörutbildning helt på distans och det är ett val allt fler gör. Kunskapsmål och ämnen är desamma som för vår lokala utbildning men våra arbetsmetoder är helt annorlunda och vi använder moderna pedagogiska arbetssätt och webbaserade lösningar för en stor del av skolarbetet.

Komvuxutbildning med CSN & privatutbildning

Du kan gå frisörutbildningen som komvuxutbildning med full CSN. Får du inte beviljat av hemkommunen kan du gå exakt samma utbildning som privat elev.

Översikt frisörutbildning

TempoVeckorTerminerPå platsPå distansPris
Intensiv402149 000
Trad753149 000

Diplomerad Frisör

Välj själv kombination av studier på plats eller distans i normaltempo eller intensivtempo
Kursstartplats intensivtempoplats normaltempoDist normaltempo
2018-08-20
2018-10-29
2019-01-21
2019-04-15
2019-08-26
2019-10-28

Eller är det hårstylist du vill bli?

Våra hårstylistutbildningar är betydligt kortare än frisörutbildningen och utformade för dig som tycker en komplett frisörutbildning blir för omfattande. Du får yrkesmässiga kunskaper inom hårstyling, uppsättningar och frisyrdesign. Enkelt uttryckt de delar av frisöryrket som inte kräver sax eller kemiska behandlingar.