Bli skönhetshantverkare genom gymnasial vuxenutbildning

Du kan gå alla våra skönhetsutbildningar som kommunal vuxenutbildning. Då kostar själva utbildningen ingenting samtidigt som du får rätt till CSN.

Vi erbjuder CSN-berättigade vuxenutbildningar till  frisör, nagelterapeut, makeupartist och fransstylist. När du går en komvuxutbildning hos oss är det din hemkommun som ska bevilja dig utbildningen.

  • Var du än bor kan du välja att plugga på plats i Malmö eller på distans
  • När du går en kommunal vuxenutbildning har du rätt till CSN
  • Våra utbildningar är på allt mellan några hundra upp till 1 900 gymnasiepoäng och utformas som en individuell studieplan tillsammans med dig
  • Våra utbildningar består enbart av yrkesämnen
  • Vår frisörutbildning via komvux leder mot gesällbrev för dig som vill skaffa det

Boka möte med studievägledare/SYV

Kontakta en studievägledare/SYV på den kommunala vuxenutbildningen i din hemkommun och berätta att du vill göra ansökan om att gå någon av våra kommunala vuxenutbildningar till frisör, nagelterapeut, makeupartist eller nagelterapeut.

Förklara gärna att Leep är utbildningsanordnare och utbildningarna är tillgängliga för dem genom våra avtal med Kristianstad kommun och Karlshamns kommun. På vår sida för studievägledare/SYV hittar du och din studievägledare ytterligare information, kursplaner och annat.

Din kommun kommer att göra en individuell bedömning av din ansökan och det är svårt att säga något om dina möjligheter, men vi anser att du alltid ska göra ett försök!

Vilken kommun har vilken utbildning?

Här ser du vilken kommun du och din SYV kan gå genom när du ansöker om skönhetsutbildning via komvux. Observera att Malmö inte är avtalskommun även om skolan ligger i Malmö.
YrkesområdeKristianstadKarlshamn
Frisör
Hårstyling
Naglar
Makeup
Fransar
Stylist

Förbered dig väl

Det är bra att vara förberedd inför ditt möte med din studievägledare/SYV, så läs igenom på vår hemsida och beställ hem eller ladda ner vårt informationsmaterial, kursplan med gymnasiepoäng och annat du bör ta med dig. Är det något du saknar är det bara att kontakta oss så skickar vi dig det du behöver.

Vill din hemkommun att du gör en ansökan till frisörutbildning direkt via någon av de kommuner vi har avtal med kan du kontakta oss så hjälper vi till.

Kontakta oss så hjälper vi till

Ofta behövs hjälp på vägen och du får gärna kontakta oss. Gör en intresseanmälan eller slå en signal.

Du bestämmer alltid själv

Du bör kontakta oss även om du skulle få avslag av din kommun. Du kan gå precis de utbildningar du vill i alla fall genom att bekosta dem på egen hand – vi ger dig samma fantastiska utbildning oavsett om du är privatelev eller går genom komvux. Din rätt till csn försvinner men vi kan istället hjälpa dig med en individuellt utformad finansieringslösning som gör det möjligt att hantera utbildningskostnaden.