Låt kunskaperna komma till dig

Du kan gå de flesta av våra skönhetsutbildningar på distans. Perfekt för dig som bor långt bort, har ett arbete att sköta eller inte kan ta dig till skolan i Malmö regelbundet.

Som distanselev är du student i vårt digitala klassrum istället för vårt fysiska. Våra distansutbildningar är identiska med de lokala kurserna till sitt innehåll så kika där för information om kursplan, kursmål, förkunskapskrav och annat. Flera kursstarter är helt reserverade för distanselever.

Förutom ren distansutbildning har vi även blandformen flex som är en blandning av traditionell utbildning och distansutbildning.

Frisörutbildning på distans

Du kan lära dig skönhetshantverk på distans hos oss sedan flera år. Sedan hösten 2012 går ett växande antal elever även vår distansutbildning till frisör. Vi använder webbaserade lösningar för mycket av skolarbetet och har vår egen filmstudio där vi producerar de undervisnings- och instruktionsfilmer våra elever har tillgång till. När du läser till frisör behöver du komma till skolan för workshops och prov tillsammans med dina lärare ungefär två gånger per termin.

Plugga naglar, fransar, hårstyling och makeup på distans

Våra övriga distansutbildningar är utformade så att du normalt bara kommer till Malmö första skoldagen. Där får du en extra utförlig genomgång med din lärare av viktiga kursmoment och hur ni kommer att samarbeta när den lärarledda distansdelen tar vid. Det betyder att både övningsuppgifter och det avslutande provet normalt görs på distans enligt metoder vi utvecklat.

De utbildningar du kan gå på distans är

Dina möjligheter till startdag eller examen på distans och annat skiljer sig åt mellan utbildningarna. Läs mer om denna möjlighet vid den utbildning du är intresserad av eller kontakta oss så berättar vi mer.

Flexibelt och på dina villkor

Vill du under studietiden byta från distansstudier till lokala studier går det ofta bra, du kan även göra det omvända. Vi kan också hjälpa dig utforma en individuell mix av distansstudier och lokala studier för vissa av utbildningarna.